vrijdag 22 april 2011

Foto's van Holiday Fun week 3































Nog 1 weekje!!!!

De dagen vliegen nu echt snel voorbij! En dat vind ik ergens wel een beetje beangstigend. Ik ga Kenia zooooo hard missen…. Vorige week wou ik maar dat het voorruit ging, want ik wou naar huis. Maar nu het zo dicht bij komt,… wil ik echt niet meer weg. Ik ga de kindjes en het dorp hier zo hard missen. Afscheid gaat pijn doen…
Vandaag is het eveneens de laatste vrijdag voor ons hier in Kenia. Het is vandaag goede vrijdag en dan is hier ook veel te doen. Iedereen wenst elkaar ook een goede vrijdag en vrolijk Pasen. Wel leuk. Ik kreeg ook een heel lief berichtje van Teacher Fatuma. “Hi Niki, happy gut Friday and Easter Mon, gut 9yt, miss u….”     Dat is wat ze schreef. Wel lief dat ze nog aan me denkt, want nu het geen school is, zie ik haar niet meer. Ik denk dat ik volgende week, voor ik vertrek, toch nog afscheid ga nemen van haar.
Nu met het paasweekend nodigde Jackson ons al uit bij zijn thuis, want ze gingen een geit slachten. Maar op dat aanbod zijn we toch niet ingegaan. Want vandaag is een speciale dag voor mij! Ik ben uitgerekend vandaag 5 jaar samen met mijn vriend. Spijtig dat we het niet samen kunnen zijn vandaag, maar dat moeten we vandaag maar via internet vieren dan. 

De speelpleinwerking deze week was weer tof! Woensdag zijn we gaan zwemmen aan het strand en daar hebben de kinderen zich geweldig geamuseerd om mij plat in het water te krijgen. Allen tegen 1, namelijk mezelf! Maar ik speelde het spelletje goed mee, pootje lap zetten, omduwen, kietelen… Echt heel grappig en ze vonden het geweldig! Geeft een goed gevoel dat je hen zo’n leuke dag kan geven door gewoon samen met hen te spelen, zot te doen, hen graag te zien,…  Donderdag en vrijdag hebben we spelletjes gespeeld en ook wat creatieve activiteiten met klei. Vandaag, vrijdag, hadden we bijna geen kinderen. Normaal was het de bedoeling dat we met de oudste kinderen spelletjes gingen spelen op het strand, maar er kwamen enkel kleine kinderen (die normaal op andere dagen moeten komen). Omdat we te weinig oudste kinderen hadden, zijn we maar beginnen dansen met de kleintjes.  Ik weet niet hoe het komt, maar na een tijd hadden we echt het record aantal kinderen dat we ooit hebben gehad. Volgens mij werkt die muziek zo aanstekelijk dat het hele dorp komt kijken! Wel tof, want de kinderen amuseren zich rot als we dansen! 

Morgen ga ik naar Mombassa, nog de laatste souvenirtjes kopen en overmorgen doen we een safari (swahili voor uitstap) naar Wasini. Daar gaan we snorkelen, dolfijnen zien, en door mangroves varen. Wordt de moeite! 

Hadi Kesho! (Tot morgen!)