zaterdag 19 maart 2011

De laatste lesweek!

Weer al een weekje voorbij en nu pas mijn volgende blogbericht. Sorry voor de mensen die me elke dag willen volgen, maar mijn berichten zullen nu pas per week verschijnen. Het internet in ons huisje is nu afgesloten. De maand is om en voor de volgende maand willen we niet meer betalen omdat het internet helemaal niet goed werkt. Daarom ga ik nu elke week een keer naar het internetcafé.
Deze week ben ik weer elke dag naar school geweest en heb alle lessen gegeven. Deze week was echt wel heel druk. Ik ben heel veel bezig geweest met het maken van nieuwe materialen voor in de klas. Kaften met werkblaadjes voor elke kleuter, kaftjes met getalbeelden en hun tekening, gebaseerd op een liedje, een dagschema, knippen van allerlei vormen en telmaterialen voor de wiskundeles,… Heel kopieerwerk, knipwerk, kleurwerk, lamineerwerk,…. Druk druk druk dus. Teacher Fatuma is wel erg enthousiast voor de nieuwe materialen  en ideeën die ik meebracht en ze werkt er zelf ook mee! Dat geeft echt een goed gevoel!  Hopelijk houd ze het vol als ik weg ben.
Deze week hebben we ook een turnles gedaan met ballonnen. Dat vinden die kinderen echt geweldig! Zelfs oudere kinderen staan gefascineerd te kijken hoe ik ballonnen met een pomp opblaas. We hebben ook nog veel gedanst! De nieuwe stereo is echt een succes! De liedjes en dansjes vinden de kleuters echt heel leuk! Zoals Bas Ballon, (waarbij je het opblazen en afgaan van een ballon nadoet), de Hokey Pokey, Ku Shi Shi, Joego, Waka Waka,… De Hokey Pokey valt echt in de smaak bij iedereen! Zelfs de leerkrachten vragen er telkens opnieuw om om die dans nog eens te doen! Zalig!
Deze week heb ik mijn laatste lessen gegeven. Volgende week zijn het examens. Het was echt leuk. Ik heb deze week dan nog eens extra veel foto’s getrokken van die laatste schooldagen. Ook heb ik klasfoto’s genomen! Het trekken van gekke gezichten snapten ze nog niet allemaal zo goed! Wel grappig. Deze foto’s ga ik ook afprinten en cadeau doen aan teacher Fatuma. Van KG3, de klas waar Tine stond, heb ik ook foto’s gemaakt. Teacher Josephine zal blij zijn. Het is wel raar zo zonder Tine op school. Ik mis haar wel! Voor de klas waar zij stond, maak ik nu ook dingen. Anders vind ik het zo oneerlijk dat mijn klas wel nieuwe dingen krijgt en haar klas niet, omdat Tine niet zo lang bleef. Nu Tine weg is, heb ik ook al wel goed kunnen zien of teacher Josephine de nieuwe dingen die Tine aanbracht, ook volhoudt. En dat doet ze! Daar ben ik echt blij om! Ze ook heel enthousiast over de nieuwe materialen die ik nu ook voor haar maak. Echt leuk!
Vrijdag na school zijn we met enkele leerkrachten nog iets gaan drinken tegenover de school. Dat was voor de verjaardag van Teacher Fatuma van KG1. Op school hebben ze ook voor haar gezongen en een beker water over haar hoofd gegoten. Dat doen ze hier blijkbaar in Kenia bij iedereen die jarig is.
Voor te eten hebben we nog patatjes (gefrituurde stukjes met een kruidig korstje rond), en badjiha’s  (iets dat op een smoutebol lijkt, maar het zit bloem, aardappel en groenten in) gaan halen. Voor 40 eurocent hebben we weer al goed gegeten. Vrijdagavond hebben voor de eerste keer film gekeken. Zalig! Doet echt deugd, zo nog eens iets van bij ons. Step Up hebben we gekeken, romantische dansfilm.  Daarna ben ik vroeg gaan slapen, want zo een hele week school en werken, is echt vermoeiend.
Vandaag zaterdag ga ik mijn kleedje halen dat ik heb laten maken bij de naaister uit het dorp. Ik had een kanga gekocht en zij maakte er dan een kleedje van. Het is echt mooi. Maar ze moesten het nog een beetje kleiner maken, want het was wat groot onder mijn oksels.  Vandaag ook nog naar de winkel en wat wandelen langs de plaatselijke shopjes langs de grote baan. Deze avond gaan we uit met enkele leerkrachten naar de Shakatak, voor Teacher Fatuma haar verjaardag. Dat gaat leuk worden denk ik.  Morgen gaan we snorkelen. Anderen van ons huisje hebben het al gedaan, en het is echt de moeite. Ben benieuwd….
En maandag komen EINDELIJK mijn vriend en mijn ouders!  Ik heb echt zo uit gekeken naar dit moment! Ik mis hen echt heel heel hard! Ben echt blij dat ze op bezoek komen. Volgende week zal ik dan ook veel tijd met hen doorbrengen en een beetje van het land gaan zien. Kan niet wachten…
Tot volgende week!