zaterdag 16 april 2011

Foto's

























Speelplein week 2

Deze week was de tweede week van onze speelpleinwerking ‘Holiday fun’. Het gaat echt goed! En is het kei leuk ook! Met de kindjes hebben we nu echt al een goede band en soms kan je echt wel zotte streken uithalen met hen. Dat is wel tof, want als teacher tijdens school kan je dat niet (altijd). Deze week hebben dus weer heel wat toffe spelletjes gedaan. Het strand vinden ze toch nog altijd het leukste! Woensdag waren we wel met 46 kinderen! Echt super veel! Volgende week gaan dat er nog meer zijn, want nu vrijdag is de ‘tution’ voor de oudste klassen geĆ«indigd. Zij hebben nu ook vakantie. Vandaag vrijdag heeft de school (class4 tot 8 en leerkrachten) van ons afscheid genomen. We hebben weer een kleine speech moeten geven op het podium en hebben onze dank betuigd aan hen.  Ze hebben een dankliedje gezongen voor ons, echt kei mooi!  Het gaat ongeveer zo: ‘oh dear, dear, volunteers, we never forget you (2x), although you may be far away, we never forget you (2x),Goodbye (2x),  you will succeed, we know you do (2x)
Een mooi liedje!
En we hebben ook nog een houten popje gekregen als aandenken (zie foto). Dat ga ik echt koesteren. Het was een mooie afsluiter.
Dit weekend, heeft Madame Fatuma ons weer uitgenodigd voor een wedding, maar we weten nog niet goed of we dat wel willen na de laatste keer (dat was wat tegengevallen, en vermoeiend…) We willen misschien ook wel naar Kongo River gaan kijken. Dat is een plaats waar de rivier uitmondt in de zee, maar de natuur moet er zeer mooi zijn blijkbaar….  Ook willen we graag nog naar mangroves gaan kijken. Dat zijn mooie bomen die over een rivier naar elkaar toe hellen en dan je daar met een cano onderdoor varen… Moet blijkbaar ook de moeite zijn… Nu alleen nog weten hoe we daar geraken en wat de prijs is…  Want de kosten beginnen op een duur toch een beetje hoog op te lopen, ook zijn dingen hier goedkoper….
Vandaag frietjes maken! Verse frietjes! Voor de eerste keer eigenlijk! Dat zal smaken! Maar de frituur van BelgiĆ« mis ik toch ooh zo hard! Als ik thuis ben, is dat het eerste wat ik wil eten!  Maar het Afrikaanse eten van hier zal ik toch ook wel missen….