zaterdag 5 maart 2011

Foto's
























schoolweekje


2 maart tot 4 maart
Nu begin je zo wel stilaan te merken dat ik minder en minder aan het schrijven ben. De eerste indrukken en nieuwe dingen zijn nu gepasseerd. Alles begint nu goed te wennen. Ik voel me hier al echt thuis. Ook hebben we nu meer werk voor school, dus doen we daarnaast niet zo veel. Daarom dat mijn blogberichten dus ook korter zullen worden. Deze week heb ik les gegeven in school. Wiskunde, Physical Education en Creative Art. En ook nog ‘den Eddy’ (handpop) geïntroduceerd, en de weekkalender. Het liedje vinden ze allemaal geweldig. Zelfs de oudere klassen hoor je tijdens de breaks het melodietje neuriën. Ik denk dat zij het wel spijtig vinden dat de weekkalender niet in hun klas hangt.  De kinderen van mijn klas doen echt al heel goed mee! Alleen begrijpen ze misschien nog niet zo heel goed wat ze zingen. Ze kunnen echt nog niet veel Engels. Heel veel van wat ik tijdens de les zeg, moet vertaald worden naar Swahili door Teacher Fatuma.  Maar de lessen geven, valt goed mee. Ik merk ook al dat teacher Fatuma al veel kleine dingen van mij overneemt. Dat is leuk om te zien. Ze is echt gemotiveerd en enthousiast. Hopelijk houdt ze al die kleine dingen ook vol, nadat ik weg ben.  Deze week ben ik ook begonnen met de strafstoel. Dit doe ik ook voor een deel omdat mijn eindwerk rond straffen en belonen gaat. Het idee van de strafstoel hier uittesten is ook wel interessant om te zien hoe kinderen hier op reageren. Op sommige momenten en bij sommige kinderen is de strafstoel een goede straf, maar langs de andere kant merk ik hier ook, dat het voor sommigen helemaal niet uitmaakt om er op te zitten. Sommigen vinden het misschien zelfs leuk, dacht Fatuma. Als je hier kinderen terechtwijst, reageren ze hier ook anders dan bij ons. Ze lachen. Of het uitlachen of weglachen is, dat weet ik nog niet goed. Ook als ik een kind op de strafstoel zet, begint de rest van de klas te lachen. Raar,... waarschijnlijk omdat het iets is dat ze niet kennen, niet om de kleuter uit te lachen,…
Vrijdag is er een Keniaanse vrouw onze school komen bezoeken en komen vertellen over kinderrechten. Het ging dan vooral op het recht op onderwijs en ook over de straffen. Omdat leerkrachten hier vaak nog straffen zoals bij ons 60-100 jaar geleden. Wel heel interessant.
Vrijdag zijn we s’ avonds ook nog naar het strand geweest met de hoogste klassen. Dat was lang geleden! Maar echt heel leuk! De zee en het strand is hier ook zo mooi! Parelwitte stranden met palmbomen, knalblauwe zee, net een paradijs.
’s Avonds zijn we nog iets gaan eten bij Leonarodo’s, een Italiaans restaurant. Echt heel sjiek! En ook voor de eerste keer een ijsje gegeten! Dat kon nu pas, omdat we hier wat moeten opletten wat alles wat met kraantjeswater te maken heeft. Maar dit ijs was wel te betrouwen. Echt heerlijk! Super lekkere fruitsmaken! Net alsof je het echte fruit aan het eten bent!